Voksne
 • 01/02/2018

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Margitstua

  Margitstua er vår småbarnsavdeling. Den ligger i barnehagens koselige hovedhus, og er helt fri for institusjonspreg. Her har vi god plass, med kjøkken og flere stuer og dermed fine muligheter til å dele barna inn i grupper.
  Her er det i år 14 barn for barn fra 1-2 år, og vi deler mye inn i to grupper. Ekornbarna er 1-åringene, og Reveungene er 2-åringene.

  På en småbarnsavdeling er det viktig med trygge rutiner og mye omsorg, og det er noe vi vektlegger her.

  Vi er mye ute både i barnehagens koselige hage og på turer i det fantastiske nærområdet vårt. Vi er opptatt av at barna skal bli glade i å være ute, og ønsker å gi de positive naturopplevelser. Vi ønsker derfor å legge til rette for barnas ulike behov i forhold til en god tilnærming til å være ute. Derfor er vi av og til inne med de yngste mens de større går ut.

  Vi deler barna mye inn i mindre grupper, slik at vi kan gjennomføre turer og aktiviteter på en god måte.

  Vi ser at barna har stor glede og læringsutbytte av samlingsstunder, og det er derfor noe vi prioriterer. I samlingsstundene har vi bl.a. sanger, eventyr, spiller rytmeinstrumenter og tromme, og har mye rim og regler.  

  Barna får være med å besøke dyrene våre når vi er ute og leker, og vi bytter på slik at de største på avdelingen får være med å ta seg av dyrene ved å gi de mat, vann og gjøre rent.

   Hver vår har vi en gruppe som vi kaller ”Bamseklubben”, den er for de som skal over på stor avdeling når nytt barnehageår starter i august. Bamseklubben besøker Rolfen, og går på turer sammen med de, for å få en myk og gradvis overgang.

  Når august er halvgått og det er på tide å bytte avdeling, har vi en liten "seremoni", hvor barna stolte bærer garderobekurven sin over til ny avdeling. Endelig store!:)