Voksne
 • 01/02/2018

  edf40wrjww2utHPContent:FullText

  Rolfen

  Rolfen er avdelingen for 3 og 4 åringene. Det er en gruppe med 21 barn, delt i to grupper. I år har vi også tre barn på 2 år her. Pinnsvin er 11 barn som er ca 3 år og holder til mest nede. Grevlingene er 10 barn som er ca 4 år, og de er mest oppe. Vi er sammen på morgenen og ettermiddagen, og bruker også grillhytta endel.

  Vi har friluftsliv som profil og vektlegger naturopplevelser på turer og i barnehagen.
  Vi er bla opptatt av vennskap, lek, læring og barns medvirkning. Vi skal se og høre hvert enkelt barn, og ta de på alvor. Ved å se og høre hva barna er opptatt av, og hva de interesserer seg for, legger vi planene for hva vi skal gjøre på tur og på avdelingen. Slik er barna med på å påvirke hverdagen sin.
  Hver uke går gruppene på tur i nærmiljøet.

  Turmålene våre er mange, vi har Fiskehytta på Albystranda til disposisjon en dag i uka. Ellers er Tronvikstranda, Røed, Kasestranda, Speiderplassen, Alby og Grønliskogen mye brukt.

  På Alby er vi av og til med på barnekunstformidling. Da får vi omvisning, og etterpå får vi gå ned i kjelleren og gjør ulike formingsprosjekter slik at barna kan få uttrykke det de har sett.

  På Røed har vi muligheten til å se på utstillinger, se på dyrene eller besøke Vikingplassen.

  I Grønliskogen har vi stamplassen vår. Her har vi hinderløype, huske og balansestokker. Barna er på en evig oppdagelsesferd når de er på stamplassen.

  Gruppen som har base i barnehagen når den andre gruppen er på tur er også mye ute. Når vær og temperatur tillater det tar vi ”inneting” med ut, vi maler, baker, leker med inneleker og har samling og lignende.
  Kanskje drar vi på tur til biblioteket og låner oss bøker om noe barna har interessert seg for, eller som vi vil lære mer om. Deretter bruker vi tid sammen med barna til å fordype oss i temaet.

  To dager i uka har vi dyrestell. Da er barna med på å stelle og gjøre rent for dyrene, samt fôre og kose med dem, og det er spennende å se hvor mange egg hønene har lagt! Det er stas å være med på dyrestell, det gir også barna en mulighet til å lære seg den viktige omsorgsbiten med det å ta vare på og ta hensyn til.
  På torsdager lager vi varm mat, og gjerne ute på bålet dersom været tillater det. Vi legger vekt på sunn og variert mat, og legger til rette for at barna skal få gode matopplevelser, ro og hygge ved matbordet.
  Gruppen som har base i barnehagen deler seg ofte til måltidet og i andre aktiviteter, det er med på å sikre at hvert enkelt barn blir sett og hørt.